2011. január 25., kedd

Vajban sütött nyelvhal kapribogyóval


Újabb Könyves Kedd akció volt nálam. Még mindig Chili&Vanília, nagyon megtetszett ez a recept és éppen volt minden hozzávaló itthon. Könnyű ebéd / vacsora lehet ez és percek alatt elkészül.

Hozzávalók 2 főre:
2 nyelvhal filé szobahőmérsékleten (kb. 30 dkg)
8 dkg vaj
negyed citrom leve és reszelt héja
1 csokor friss petrezselyem
2 ek kapribogyó
só, bors

A halfiléket sózzuk, borsozzuk. 3 dkg vajat egy serpenyőben felhevítünk és 3-3 percig a filék mindkét oldalát megsütjük. Kiszedjük a filéket és melegen tartjuk.
Ugyanebben a serpenyőbe teszünk még 5 dkg vajat és barnított vajat készítünk belőle, addig olvasztjuk amíg aranybarna lesz. Állítólag 8-9 perc alatt érünk el a művelet végére. Hát nálunk nagyon éhes szájak vártak a vacsorára (párom meg én is :) ), úgyhogy néhány perc után abba kellett hagyni és gyorsan beletenni a többi hozzávalót. De állítom így is nagyon finom lett!
A serpenyőbe a vajhoz hozzáadjuk a citromlevet és reszelt citromhéjat, a finomra aprított petrezselymet és 2 evőkanálnyi átöblített kapribogyót.
A halfiléket bőven meglocsoljuk a vajas öntettel.